
Oceľové haly sú ideálne na skladovanie potravín. Kvalitu zaistí správna teplota alebo inšpekcie proti škodcom
Potraviny skladované v montovaných oceľových halách sú výborne chránené pred vonkajšími vplyvmi, priestory je navyše možné kedykoľvek rozšíriť o ďalšie miesto na skladovanie potravín. Dôležité sú zásady na zachovanie ich kvality. Ide najmä o správnu teplotu, hygienu a inšpekcie proti škodcom či plesniam.
Montované oceľové haly sú na skladovanie potravín vhodné vďaka svojej flexibilite, odolnosti a tým aj trvanlivosti – potraviny sú tak chránené pred vonkajšími vplyvmi. Montované haly zahŕňajú aj špeciálne systémy kontroly vlhkosti, teploty a vetrania, čo potravinám predlžuje trvanlivosť. Veľký výber poľnohospodárskych či iných montovaných oceľových hál ponúka napríklad spoločnosť Borga.
Skladovateľnosť potravín v oceľových halách je ľahká a prispôsobiteľná meniacim sa podmienkam. Je tak možné rozširovať priestory podľa aktuálnej situácie. Pri zberoch môže byť napríklad potrebné rozšíriť skladovanie pre čerstvé ovocie a zeleninu. Sklad sa však môže plniť aj podľa aktuálneho dopytu či už po sušených potravinách, mliečnych výrobkoch, mäse či nápojoch.
Skladovací priestor by mal mať vhodnú teplotu. Dôležitá je aj hygiena – podlahy aj regály by mali byť čisté, aby sa zabránilo riziku kontaminácie potravín. Súčasťou skladovania potravín je pravidlo „prvý dovnútra, prvý von“. Staršie zásoby by mali byť ľahko prístupné, aby sa spotrebovali skôr.
Istotu zachovania kvality potravín poskytujú opatrenia proti škodcom. Myši alebo hmyz je vhodné kontrolovať prostredníctvom pravidelných inšpekcií, prípadne použitím prostriedkov na ničenie škodcov. S tým súvisí aj utesnenie skladovacích častí budovy, aby škodce k potravinám nemohli preniknúť.
Pravidelné inšpekcie však neslúžia len ako ochrana proti škodcom, ale aj ako prevencia plesnivenia. Napríklad v prípade skladovania obilia je žiaduce kontrolovať známky plesnivenia a prípadne zasiahnuté obilie ihneď oddeliť od zvyšku.